Leleplezték a Google piszkos titkát

Kettős játékot játszik a Google: miközben kiáll a klímavédelem ügye mellett, klímaváltozás-tagadó szervezeteket támogat, pusztán azért, mert ezek a techcégek gyengébb állami szabályozásáért is lobbiznak - idézi a Mérce a Guardian leleplező cikkét.
Szász Péter, 2019. október 11. péntek, 18:52
Fotó: Getty Images

A Google a transzparencia jegyében teszi közé, hogy milyen szervezeteket is támogat. Ezek között számos olyan található, amelyek a párizsi klímaegyezmény ellen szólalnak fel, tagadják a klímaváltozás tényét, de vannak jobboldali, republikánus holdudvarba tartozó, illetve szén- és kőolaj-kitermeléssel foglalkozó cégek által alapított lobbicsoportok - olvasható a portálon.

A cikk szerint a technológiai cégek olyan szövetségeseket keresnek, akik az állami szerepvállalás csökkentését szorgalmazzák és hangosan kiállnak a nagytőke szabadsága mellett. A Google mellett az Amazon is támogat ilyen szervezeteket.

A Google egyik szóvivője úgy nyilatkozott, a támogatás nem jelenti azt, hogy egyetértenek a támogatott szervezetek klímaváltozással kapcsolatos állításaival. Sok különböző politikai meggyőződésű szervezetet is támogatnak, elég ha a technológiai kérdésekben egyetértenek velük, más ügyekben nincs szükségszerű konszenzus.

A kritikusok szerint azonban ezzel a Google érdemben egy kétarcú játékot játszik. Hiába állítja ugyanis, hogy 2007 óta karbonsemleges cégként működik, ha közben a támogatásaival aláássa a klímaváltozás elleni küzdelmet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ballada, 2019.10.11 21:29

A politikai zöldség nem vezet sehova, nem tüntetni kell, hanem fát ültetni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.10.11 19:50

A hülyeséget nem is lehet támogatni. Klímaváltozás mindig is volt, van és lesz is, szerencsétlen széndioxidnak meg semmi köze ehhez. A hülyeség az, amikor a zöld fasiszta maffia azt állítja,, hogy ezt az emberiség okozza. Asztronőmiai okai vannak, a Nap, a Föld, a légkör végtelenül bonyolult egymásrahatásának következménye. A holocén időszakban (kb.6000 évvel ezelőt)t) sokkal melegebb volt, mint most pedig hol volt akkor még kiterjedt ipar?

A klíma és CO2 hiszti helyett inkább környezetvédelemmel foglalkoznának: az energiaforrások, a nyersanyagok a víz takarékosabb felhasználásával, az újrahasznosítással, a szemetelés és pazarlás megfékezésével, stb. Ezeket kell maximálisan támogatni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html