Görög válság: léptek a szerbek is

A szerb központi bank hétfőn bejelentette, hogy korlátozta a tranzakciókat a görög anyabankok és szerbiai leánycégei között, amivel elejét kívánja venni a kedvezőtlen hatások begyűrűzésének a szerb bankszektorba.
MTI, 2015. június 29. hétfő, 15:45
Fotó: Reuters

A szerb jegybank szerint az intézkedés átmenti, de hogy meddig marad érvényben, nem közölte. Közleményében a központi bank rámutatott arra, hogy szorosan figyelemmel követi a görög háttérrel Szerbiában működő négy pénzintézetet, amelyeknek az együttes piaci részesedése 15 százalék.  A szerb jegybank rámutatott arra, hogy a tranzakció-korlátozás nem vonatkozik ezen bankok betéteseire.

Macedóniában már éjfél után korlátozták a görög anyabankok és leányvállalataik közötti tranzakciókat. Romániában már hónapok óta korlátozzák a bankközi műveleteket Görögországgal. Helyszíni beszámolók szerint Albániában a négy görög tulajdonú bank előtt nincs sorban állás, és egy illetékes azt mondta, hogy nem terveznek a macedóniai döntéshez hasonló intézkedést bevezetni.

A bolgár jegybank szerint a görög események nem befolyásolják a bolgár bankrendszer működését. A görög tulajdonban lévő bolgár bankok tőkeszintje és likviditása jó. A bolgár bankok összesített mérlegfőösszegének 22 százaléka görög bankok tulajdonában van.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.06.29 17:27

...az egész bakán megborulhat ...,a görögök játszották csekonics báró szerepét a balkánon az elmúlt 25 évben ,haha...,németek far..ával verték a csalánt ! ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html