Gyárakat zár be a Michelin

A már korábban bejelentett németországi üzembezárás mellett az ázsiai gyártók konkurenciája miatt leállítja a termelést egy franciaországi üzemében is a Michelin gumiabroncsgyártó vállalat.
Domokos László, 2019. október 10. csütörtök, 11:40
Fotó: Napi.hu

A cég csütörtöki bejelentése szerint 2020 végéig leállítja a termelést a franciaországi La Roche-sur-Yon városban működő, hatszáz alkalmazottat foglalkoztató üzemben. Az üzembezárással járó munkaügyi költségekre a Michelin 120 millió eurót különített el. Az alkalmazottak elhelyezésére "külső és belső" megoldásokat keresnak és megkezdték a tárgyalásokat a szakszervezetekkel.

A Michelin két héttel ezelőtt jelentette be a németországi Hallstadt bei Bamberg városban ötven éve működő üzeme bezárását. A 860 alkalmazottat foglalkoztató üzemben 2021 elejéig fokozatosan leállítják a gyártást.

A franciaországi és a németországi üzem bezárását az ázsiai gyártók által támasztott "extrém erős konkurenciával" indokolta a francia vállalat - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matyi2010, 2019.10.10 14:14

europeer, 2019.10.10 12:33
Nem hiszem, hogy az autóiparban bárhol túltermelés lenne.
Inkább elképzelhetetlenül nagy feleslegessé vált kapacitások vannak, amit itt is látunk.
Pl a Peugeot-nak van 1%-ban kihasznált üzeme is.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.10.10 12:33

Túltermelés van, meg kell állítani!
A politikusoknak közbe kell lépni a hatalmas környezetszennyezés miat, ami a túltermelésből adódik.
Nem az én ökológiai lábnyomom, ha a cégek kapzsiságból, baromságból annyit gyártanak, amennyit nem lehet eladni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html