Az előző év azonos időszakához képest 57 százalékkal esett a Ford profitja az idei második negyedévben. A társaság jelentése szerint a gyenge teljesítmény oka, hogy az európai és ázsiai piacokon tapasztalt árbevétel csökkenést nem tudták ellensúlyozni az észak-amerikai eladások. A cég csökkentette éves eredmény előrejelzését, mint írták, erős operatív profittal zárják majd  2012-t is, annak nagysága azonban elmarad majd a tavalyitól. Korábban az üzemi eredmény stagnálsára számított a menedzsment.

A piac elvileg már beárazta a gyenge negyedévet, hiszen az egyszeri tételek -mint két alkatrészgyár eladása - nélkül számolt részvényenkénti nyereség 30 centet tett ki, az elemzők átlagosan 28 centes papíronkénti profitra számítottak. A nettó eredmény 1 milliárd dollár lett, ami részvényenként 26 centet jelent. Az árbevétel 6 százalékkal, 33,3 milliárd dollárra esett - tudósított az AP.

Észak-Amerikában 2 milliárd dolláros volt a csoport eredménye, az európai piacon viszont 404 millió dollárnyi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a csoport.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!