Gyenge számok a Fordtól

Nagyot esett a Ford negyedéves eredménye, a kedvező amerikai eladások nem tudták ellensúlyozni az európai és ázsiai piacok gyenge teljesítményt.
NAPI, 2012. július 25. szerda, 13:55
Fotó: Napi.hu

Az előző év azonos időszakához képest 57 százalékkal esett a Ford profitja az idei második negyedévben. A társaság jelentése szerint a gyenge teljesítmény oka, hogy az európai és ázsiai piacokon tapasztalt árbevétel csökkenést nem tudták ellensúlyozni az észak-amerikai eladások. A cég csökkentette éves eredmény előrejelzését, mint írták, erős operatív profittal zárják majd  2012-t is, annak nagysága azonban elmarad majd a tavalyitól. Korábban az üzemi eredmény stagnálsára számított a menedzsment.

A piac elvileg már beárazta a gyenge negyedévet, hiszen az egyszeri tételek -mint két alkatrészgyár eladása - nélkül számolt részvényenkénti nyereség 30 centet tett ki, az elemzők átlagosan 28 centes papíronkénti profitra számítottak. A nettó eredmény 1 milliárd dollár lett, ami részvényenként 26 centet jelent. Az árbevétel 6 százalékkal, 33,3 milliárd dollárra esett - tudósított az AP.

Észak-Amerikában 2 milliárd dolláros volt a csoport eredménye, az európai piacon viszont 404 millió dollárnyi veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a csoport.

HOZZÁSZÓLÁSOK