Gyengén muzsikál a Metro

Gyengén teljesített a második negyedévben a Metro - a vállalat óvatos az év további részét illetően is.
NAPI, 2009. augusztus 3. hétfő, 08:55
Fotó:

A várakozásoktól jócskán elmaradó, 88,4 millió helyett 48 millió eurós nettó profitot jelentett a második negyedévben a Metro - jelentette a düsseldorfi vállalat. A legnagyobb német kiskereskedelmi cég bevétele 3,8 százalékkal 15,3 milliárd euróra esett vissza.

A vállalat a mérséklődő kiskereskedelmi árakkal, a munkanélküliség növekedése miatt gyengülő fogyasztással és az árfolyamváltozás negatív hatásával magyarázta a gyenge eredményt.

A gazdasági válságra hivatkozva a Metro 2009-re vonatkozóan nem adott profit-előrejelzést, középtávra prognosztizált működési profitnövekedését azonban 8 százalék körül várja, míg az eladások - a jelenlegi várakozások szerint - legalább 6 százalékkal nőnek.

A vállalat 50 boltot nyitott a második negyedévben, és mintegy 300 dolgozójától vált meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba1002, 2009.08.03 10:34

Persze, hogy gyengén muzsikál Magyarországon a Metro. Csak vásárlói kártyával enged be az áruházaiba, amit csak vállalkozók, orvosok, ügyvédek, őstermelők kaphatnak meg.
Mit csináljon s sok magyar állampolgár, aki egyik fenti kategóriába sem tartozik, de van pénze?
Megy a Teszkóba, Spárba, Corába, stb. ahol bárki vásárolhat, nem csak a kiváltságosok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html