Gyerekkel és kutyával ingyen buszozhat

Prága városa jelentősen csökkenti a tömegközlekedés éves bérletének árát, hogy minél többen válasszák az autó helyett a buszokat és villamosokat.
Napi.hu, 2015. február 18. szerda, 11:03
Fotó: Reuters

Prága az éves közlekedési bérlet díját 4750 koronáról 3650-re szállítja le (1 korona=11,1 forint), a szülők 3 évesnél fiatalabb gyerekkel és kutyával pedig ingyen utazhatnak - értesült a CTK hírügynökség.

A cél, hogy minél többen használják a tömegközlekedési eszközöket, az önkormányzat számításai szerint ez egyúttal fedezné az árcsökkentés okozta veszteséget is. Annak nagysága a becslések szerint - ha a számítások nem jönnek be - elérheti a 400 millió koronát.

A kormánykoalíció képviselői Bécs példáját követik, ahol 2012-ben szállították le az éves bérlet árát, ami 100 ezerrel növelte a tömegközlekedést használók számát.

Az ellenzék túlságosan nagynak tartja a veszteséget, és arra is felhívták a figyelmet, hogy legalább 200 millió koronát kellene költeni a járműpark növelésére, ha valóban sikerül elérni a felhasználók számának elképzelt emelkedését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ZalanIvan, 2015.02.18 13:37

Nálunk a 3 éves gyerek a kutyával ingyen utazhat, csak a szülő ne legyen ott.
Sőt minap olvastam egy kocsmában, hogy a csapos hitelt is, mivel az országnak jobban megy. Csak a hitelt kérőnek idősebbnek kell lennie 90 évesnél, és el kell, hogy kísérjék a szülei is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html