Gyógyulófélben az európai gyógyszeripar

A Citigroup tegnap felfelé módosította a gyógyszergyártók megítélését, azóta is töretlen vásárlási lázat indítva meg ezzel a szektorban.
NAPI Online, 2007. november 23. péntek, 11:54
Fotó:

A Dow Jones 600 európai részvény árfolyamának mozgását számon tartó indexe 3,7 százalékos esést regisztrált az idei évben, ám a gyógyszeripart ért kellemetlen meglepetések ennél jóval nagyobb veszteségeket hoztak. Az európai gyógyszergyártók részvényeit csokorba gyűjtő DJ-mutatón 11 százalékot löktek a gyógyszerbiztonsági aggályok valamint a lassuló engedélyezési eljárások, ám úgy tűnik, a lejtőnek is vége szakad egyszer.

A Citigroup csütörtöki döntése nyomán a korábbi alulsúlyozottról neutrálisra változtatta a gyógyszergyártók részvényeinek megítélését. Ennek nyomán az európai gyógyszeripari tőzsdeindex 4,1 százalékot emelkedett a nap végére, és azóta is töretlenül menetel előre. A Novartis részvényei ma délig 5,6 százalékot emelkedtek a tegnapi 38,58 eurós záróárhoz képest a frankfurti tőzsdén, míg a GlaxoSmithKline 3, az Astrazeneca pedig több mint 4 százalékot ment előre Londonban.

HOZZÁSZÓLÁSOK