Győrről is beszélt az Audi vezér

Tavaly is rekordévet zárt az Audi AG - közölte Rupert Stadler, az igazgatótanács elnöke a keddi eredménybejelentő sajtótájékoztatót megelőző hétfő esti müncheni sajtóeseményen, konkrét pénzügyi számadatok említése nélkül.
MTI, 2013. március 12. kedd, 07:54
Fotó: Napi.hu

A 2009-es év volt az egyetlen esztendő az utóbbi másfél évtizedben, amikor gazdasági adataik nem javultak. Hangoztatta: nagy a növekedés, és rendkívül következetesen építik a jövőt, valamint olyan stratégiai döntéseket hoztak, mint a Ducati megvásárlása, amellyel egy profitot termelő, prémium motorkerékpárokat gyártó vállalat tulajdonosa lett a társaság.

Az Audi első embere kiemelte: a cég globálisan bővíti kapacitásait; Győrben a nyáron avatnak új üzemet, Dél-Kínában még az idén beindul új gyáruk, Mexikóban pedig 2016-tól készülhetnek a Q5-ös modellek.

Rupert Stadler utalt arra is: a jelenleg 68 ezer alkalmazottat foglalkoztató Audi januárban bemutatta egy új fejlesztését: az automata rendszer a jármű vezetésére és parkolására is alkalmas, a sofőr eldöntheti, mikor kívánja átvenni az autó irányítását.

Az Audi forgalma 2011-ben 24,4 százalékkal 44,1 milliárd euróra nőtt, autóértékesítése 19,2 százalékkal, 1,3 millió darab fölé emelkedett. A társaság működési eredménye 5,3 milliárd euró volt, 60 százalékkal több az előző évinél.

Történetének legmagasabb, 5,4 milliárd eurós operatív eredményét érte el tavaly az Audi-konszern, amely ezzel a 8-10 százalékos stratégiai célt meghaladó, 11 százalékos profitrátát mondhat magáénak - mondta el az Audi AG igazgatóságának elnöke a társaság éves eredmény-bejelentő sajtótájékoztatóján, kedden.

Rupert Stadler, az ingolstadti cégközpontban tartott eseményen bejelentette: a társaság forgalma 48,8 milliárd euróra ugrott, ami 10,6 százalékos emelkedés az előző esztendeihez képest. Míg 2011-ben 1,3 milliónál valamivel több autót gyártottak, addig tavaly ez a szám megközelítette az 1,455 milliót, 12,8 százalékkal bővült. Motorból 1,92 milliót gyártottak, 1,7 százalékkal többet az előző évinél.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw, 2013.03.12 15:04

@rigolya:
A cikkben ott van hogy miért, semmi köze a dolognak Mo-hoz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2013.03.12 14:44

Csak csökkent a magyar bevételük... nekik is!

http://www.vg.hu/vallalatok/ipar/csokkent-az-audi-hungaria-arbevetele-tavaly-399567
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.03.12 10:17

Mondjuk az autó itt kezdődik...,az igaz ,nem??? AUDI...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html