Gyorsan eldőlt, ki fogja öltöztetni a magyar csapatot

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által, a riói olimpiára utazó magyar olimpia csapat sportruházatára kiírt gyorsított közbeszerzést - egyedüli ajánlattevőként - az Adidas Budapest Kft. nyerte. A becsült összeg 200 millió forint volt, a végösszeg 164,7 millió forint lett.
Németh Géza, 2016. június 27. hétfő, 15:03
Fotó: Reuters

A gyorsított eljárást azzal indokolta az ajánlatkérő, hogy a kvalifikációk csak júniusban fejeződnek be, akkor pontosítható a mennyiség, viszont július 30-án indul a sportolók első csoportja, így a nyertesnek július 15-ig kell leszállítania a teljes mennyiséget - adta hírül a Közbeszerzési Értesítő.

Minden sportoló három öltözet ruhát kap, egy nemzetit, egy edzőt és egy szabadidőset. A teljes kollekciónak lesz férfi és női változata, amelyek dizájnban és - a nemzeti ruházat esetében - színvilágában is egységesek lesznek. A nemzeti ruházat színvilágában meg kell, hogy jelenjen a magyar trikolór valamilyen formában. Ez nem feltétlenül a zászló hivatalos színkód szerinti színeit jelenti, de felismerhetően a magyar nemzeti színek legyenek a ruhán.

Az olimpiai csapat hivatalos ruházatának egyes darabjai országos kiskereskedelmi forgalomba is hozhatók, ezek nettó nagykereskedelmi ára után a MOB minimum 5 százalék jogdíjat kap.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK