Gyorskatamarán-járat indult Bécs és Budapest között

November 22-én először indított gyorskatamaránt Bécsből Budapestre a Central Danube, a Wien Holding és a Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien új közös vállalata. Az új Twin City Liner hat óra alatt teszi meg az utat a két főváros között.
Szepesi Anita, 2019. november 23. szombat, 12:41
Fotó: Napi.hu/KÉSZ csoport

A Twin City Liner tizennégy év után választott új desztinációt. A járat indítása alkalmából Budapestre látogatott Bécs pénzügyekért, gazdaságért, digitalizációért és nemzetközi kapcsolatokért felelős városi tanácsnoka, Peter Hanke, aki Karácsony Gergely főpolgármesterrel is találkozott. A találkozó során szó esett többek között a szociális lakásépítésről valamint az Airbnb és a hasonló szolgáltatások piactorzító hatásáról, a klímaváltozás ellensúlyozására tett törekvésekről, különböző szociális témákról, mint például a hajléktalanellátás, illetve a lakosság bevonásáról a különböző városfejlesztési projektekbe - írja az eseményről Bécs város kereskedelmi irodája.

Bécs és Budapest között 2002 óta van együttműködési megállapodás érvényben, amely olyan területeket ölel fel mint a városfejlesztés, a környezetvédelem, a szociálpolitika és a kultúra. A találkozó során Karácsony Gergely budapesti főpolgármester elmondta, hogy Bécs - a világ egyik legélhetőbb városa - számos területen példakép a magyar főváros számára. A cél, hogy az elkövetkező években Budapest is zöldebb, okosabb, fenntarthatóbb és élhetőbb város legyen és Bécs útjára lépjen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Gas001, 2019.11.25 01:50

Az óriás túrista lakóhajók mellé ezek a gyorskatamaránok úgy hiányoztak a Duna ökológiájának mint erdőnek a tűz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html