Gyűlik a pénz a Crossairre

Összeállt az új svájci légitársaság pénzügyi kerete: a beruházók aláírták azt a dokumentumot, amelyben 2,21 milliárd svájci frank összeadására kötelezték el magukat, ami azonban még elmarad a kitűzött 2,74 milliárdból - jelentette az MTI. A Swissair összeomlása nyomán a társaságot a Swissair egykori leányvállalata, az eddig regionális légitársaságként működő Crossair alapján építik fel.
NAPI, 2001. november 9. péntek, 18:35
Fotó:

A beruházók 2,213 milliárd frank fizetésére vállaltak kötelezettséget, fenntartásokkal további 378 millió ígértek, és kilátásba helyeztek 80 milliót. Ezzel már túljutottak a 2,2 milliárd frankban megállapított alsó határon, amely a beruházók számára lehetővé tette volna a visszavonulást - mondta André Dosé, a Crossair vezérigazgatója, ám figyelmeztetett, hogy ha nem jön össze a tervezett összeg, az elképzeléseket át kell majd dolgozni.
Némi viszály alakult ki a Crossair új vezetése körül: az igazgató tanács élére Pieter Bouwot, a holland KLM volt főnökét akarják kinevezni, ami egyben Moritz Suternek, a Crossair alapítójának és mai elnökének kiválását jelentené. Ezt javasolta a kérdéssel foglalkozó bizottság a beruházókkal való konzultációk alapján. Bouw kinevezését általában kedvezően fogadták, de különösen Bázelben - a Crossair székhelyén - ellenállás mutatkozik amiatt, hogy Sutert semmilyen formában ne vonják be.

HOZZÁSZÓLÁSOK