Ha üzlet van, repülni kell

A globális gazdaság éledezését jelezheti, hogy júliusban ismét többen váltottak business-class jegyet a légitársaságok járataira.
NAPI, 2009. szeptember 17. csütörtök, 18:06
Fotó:

Egyre többen utaznak ismét első osztályon és így a korábbinál jóval kevesebb üres hellyel kell a légitársaságoknak járatokat indítaniuk. Ez már a visszaesés enyhülését jelezheti - számolt be a Reuters az International Air Transport Association júliusi adatairól.

Ugyanakkor hiába jelentheti ez a talpraállás időszakának kezdetét, a légitársaságok pénzügyi helyzete közel nem mondható elégségesnek, mivel az átlagos útiköltségek még mindig alacsonyak maradtak.

Az első osztályon utazók száma "csak" 14,1 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, holott egy hónapja ez még 21,3 százalék volt.

Az utasszám ugyanis ebben a kategóriában erősen korrelál a világkereskedelem alakulásával, amely májusi mélypontja után júniusban enyhe emelkedést ért el - írta a jelentés. A kereslet ettől függetlenül gyenge maradhat és ez erősíti a társaságok közötti versenyt.

HOZZÁSZÓLÁSOK