Egyre több kínai jár Magyarországra

A kínai turisták száma Magyarországon 2010 és 2018 között megnégyszereződött, az idei év első kilenc hónapjában a kínai turisták száma 210 ezerre emelkedett – mondta az MTI szerint Szijjártó Péter.
Domokos Erika, 2019. november 27. szerda, 17:59
Fotó: Napi.hu

Budapest és Csungking között indít járatot a kínai Hainan Airlines december 27-én - jelentette be újra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kormányvárójában.

Min Csang, a Hainan Airlines leendő budapesti irodájának vezetője közölte: járataik hetente kétszer közlekednek majd a két város között. Magyarország és Kína a legjobban együttműködő partnerek a régióban, és reméli, hogy az új járatnak köszönhetően a két fél kapcsolatai tovább javulnak.

A Hainan Airlines nem ismeretlen a ferihegyi repülőtéren, korábban Peking és Budapest között üzemeltettek járatokat, de a Malév 2012 februári csődje után nem sokkal befejezték a szolgáltatást.

A magyarországi repülőtér ebben az évben 250 ezer kínai utasra számít, és az új járatokkal jövőre további bővüléssel számol: a légitársaságok 350 ezer székes kapacitást kínálnak 2020-ban Magyarország és Kína között - közölte Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója.

A külügyminiszter szerint a magyar-kínai kapcsolatok az elmúlt hetven évben soha nem voltak olyan erősek, mint most, ezt bizonyítja, hogy Kína lett Magyarország unión kívüli legnagyobb üzleti partnere, a kereskedelem értéke tavaly, 10 százalékos bővülés után, megközelítette a 9 milliárd dollárt.

Az új járat azért is fontos, mert ezzel 13-ra emelkedik majd a közvetlen járatok száma a két ország között, és ez a legtöbb a kelet-közép-európai régióban - véli Szijjártó Péter. A kínai turisták száma Magyarországon 2010 és 2018 között megnégyszereződött, az idei év első kilenc hónapjában a kínai turisták száma 210 ezerre emelkedett. A 30 milliós csungkingi régióból származik a kínai autógyártás 10 százaléka, ezért a magyar autóiparnak és a befektetőknek is rendkívül fontos az új közvetlen járat - mondta a tárcavezető az MTI szerint.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hedviga, 2019.11.27 23:50

A borzalmas ruhaüzleteik után, ahol csak lapos kúszásban lehet közlekedni két felaggatott ruhasor között, hát mit is mondjak, Isten hozta őket, csak az üzleteiket hagyják Kínában!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nyomasek bobo, 2019.11.27 19:24

gyünnek a letelepedési kötvényesek, kipcsak csutti vajda már nyáladzik a lóvéra?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html