Hamarosan lemondhat a Ford vezére

A részvény tőzsdei teljesítményével elégedetlen tulajdonosok nyomásának engedve, a Ford Motor Co. a vezetés átfogó átalakítása keretében hamarosan bejelenti Mark Fields vezérigazgató távozását - tájékoztatta egy belső vállalati forrás a Reuters hírügynökséget.
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 22. hétfő, 11:39
Fotó: Napi.hu

Értesülések szerint a Ford felügyelő bizottsága és Bill Ford elnök elégedetlenek a cég teljesítményével és több meggyőző bizonyítékot szeretnének látni az önállóan navigáló járművek, az elektromos autók és a mobilitási szolgáltatások fejlesztésre fordított összegek megtérülésére.

A Forbes magazin és a New York Times beszámolója szerint a konszern vezetését a Ford autonóm járművek fejlesztésével foglalkozó részlegét irányító James Hackett veheti majd át. A bejelentés még hétfőn megtörténhet - írja az MTI.

A Ford részvényének árfolyama közel negyven százalékkal csökkent azóta, hogy Mark Fields három évvel ezelőtt átvette a vállalat irányítását. A Ford 43 milliárd dolláros piaci tőkeértéke már elmarad a Tesla 51 milliárd dolláros piaci tőkeértéktől. (A magyar kormány térden állva könyörög az amerikai multinak.)

Az amerikai autópiacon az eladások az utóbbi időkben csökkentek, a Ford eredménymutatói pedig elmaradnak a detroiti riválisok mögött.

A tavalyi rekordeladások után csökkenő autópiaci forgalom mind a három nagy amerikai autógyár eredményét hátrányosan érinti, mindegyikük lépéseket kényszerül tenni a veszteség elkerülésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK