Hatalmas bevásárlást vitt véghez a Rosznyeft

Az orosz Rosznyeft által vezetett befektetői konzorcium lezárta az indiai Essar Oil megvásárlását - jelentette be hétfőn a második legnagyobb indiai olajipari vállalat anyavállalata, az Essar Energy.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 21. hétfő, 11:59
Fotó: Napi.hu

A 3500 üzemanyagtöltő állomással rendelkező és az ország legnagyobb finomítóját is üzemeltető olajipari cég 12,9 milliárd dolláros akvizíciója a legnagyobb külföldi közvetlen tőkebefektetésnek számít Indiában.

A Rosznyeft 49,13 százalékos tulajdonrészre tett szert az indiai vállalatban, és ezzel megegyező tulajdonrésszel rendelkezik együtt a Trafigura nyersanyag kereskedelmi vállalat és a moszkvai United Capital Partners (UCP) befektetési társaság - írja az MTI.

Az akvizícióról a szándéknyilatkozatot 2016 októberében Goaban írták alá a szerződő felek Narendra Modi indiai kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök jelenlétében. A Rosznyeft az orosz állam többségi tulajdonában van. (Energiaháború kezdődött: ütik a törpe óriást.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.08.23 01:45

"A Rosznyeft 49,13 százalékos tulajdonrészre tett szert az indiai vállalatban, és ezzel megegyező tulajdonrésszel rendelkezik együtt a Trafigura nyersanyag kereskedelmi vállalat és a moszkvai United Capital Partners (UCP) befektetési társaság"

Nagyszerű hír...volna...az orosz olajcég bevásárolta magát a legdinamikusabban növekvő olajpiacra...de ki az a "Trafigura nyersanyag kereskedelmi vállalat és a moszkvai United Capital Partners (UCP) befektetési társaság", azon kívül hogy lenyomozhatatlan svájci offshore postafiók-cégek? Csak nem a tuggyukkik? És - svájci offshore postafiók-irodaként, semmiféle konkrét eszközzel, vállalattal nem rendelkezve - miért a Rosznyefttel, az óriás olajcéggel megegyező részesedést szereztek ebben az indiai vállalatban? Nagyon bűzlik ez a biznisz, már idáig is, nemhogy saját muzsikjai számára, Vlagyimir Vlagyimirovics...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html