Hatalmas dobásra készül az Auchan

A kereskedelmi-lánc, Európa egyik legkiterjedtebb logisztikai központját, egyben a kontinens legnagyobb, kizárólag egy cég által használt épületegyüttesét hozza létre Moszkva mellett - értesült a Supply Chain Analysis logisztikai szakportál.
Napi.hu, 2016. október 14. péntek, 13:34
Fotó: Napi.hu

Az Auchan új elosztó központja 138 ezer négyzetméternyi felületet kínál majd az oroszországi Domogyedovóban. (Összehasonlításképpen: a Margitsziget 96,5 ezer négyzetméteren terül el.)

A portál szerint a komplexum a moszkvai régióban több mint 50 üzletet szolgál majd ki és egy időben 230 teherautó be-és kirakodását lesz képes ellátni. A projekt költsége 6 milliárd rubelt (közel 26,5 milliárd forintot) tesz ki és 750 új munkahelyet teremt . A kivitelező az amerikai Radius Group lesz, az átadás tervezett időpontját azonban nem közölték.

A boltlánc indoklása szerint Oroszország továbbra is óriási potenciállal bír a jövőbeli növekedés szempontjából, amelyben a logisztika kulcsfontosságú elem. Az Auchan oroszországi leánya jelenleg több, mint 43 ezer embernek ad munkát és 278 üzletet üzemeltet. Magyarországgal ellentétben, a láncnak nem csak hiper-, hanem szupermarketjei, sőt kisüzletei is vannak az oroszoknál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Phrascarica, 2016.10.15 17:41

"Az Auchan új elosztó központja 138 ezer négyzetméternyi felületet kínál majd az oroszországi Domogyedovóban. (Összehasonlításképpen: a Margitsziget 96,5 ezer négyzetméteren terül el.)"
Gondolom a wikipediárol van a Margitsziget területe, csak átváltani nem sikerült :D
Helyesen 965000 m2 a Margitsziget területe.
Mindegy, matekversenyen ne induljon a bölcsész.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html