BUX
38514

Havi egymillió eurót keres a német bankvezér

Németország legnagyobb bankja, a Deutsche Bank a kiváló eredményekre hivatkozva - visszamenőlegesen - 18 százalékkal megemelte Josef Ackermann vezérigazgató fizetését.

Napi Gazdaság Online, 2006. március 23. csütörtök, 11:26

A svájci születésű, 58 éves Ackermann éves jövedelme ezzel 11,9 millió euróra (1,15 millió fix, 7,23 millió készpénzjutalom és 3,52 millió euró értékű részvénycsomag) nőtt. Ezzel Ackermann a legjobban kereső német blue chip vezérigazgató: Michael Diekmann, az Allianz vezérigazgatója például több mint 2 millió euróval kevesebbet keres), de világviszonylatban még van hová kapaszkodnia: a Goldman Sachs Group első embere, Henry Paulson számláján például évente 38,3 millió dollár jelenik meg.
A döntés elégtétel lehet Ackermann számára, akinek a tavaly decemberben első fokra visszautalt Mannesmann-per akár az állásába is kerülhet. A korábban a Mannesmann felügyelő bizottságában helyet foglaló vezérigazgatót több társával együtt hűtlen kezeléssel vádolják, mert különösen nagy, összesen 60 millió euró jutalomban részesítette a vállalatvezetés tagjait, amikor 2000-ben a Vodafone 154 milliárd euróért felvásárolta a Mannesmannt.