Hiába próbálták "átverni" a csokik szerelmeseit

Győzött a csokoládé: a Nestlé visszavonja a piacról csökkentett cukortartalmú termékét, mert nem volt rá megfelelő kereslet. Új módszert dolgoznak ki a cukormentes cukor előállítására.
Komócsin Sándor, 2020. február 17. hétfő, 12:05
Fotó: Pixabay

A Nestlé édességgyártó óriás leáll alacsony cukortartalmú terméke gyártásával, mert az elmúlt két évben, amióta kapható, nem nyerte el a vásárlók tetszését - írta a BBC. A Milkybar Wowsomes a vállalat újfajta cukorfeldolgozási technológiáját alkalmazta, amely porózusabbá tette a cukorkristályokat, így csökkentve közel harmadával azok nagyságát.

Az édességgyártókra egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a kormányok annak érdekében, hogy mérsékeljék a termékeik cukortartalmát, mert az egészségkutatók szerint túl sok cukrot fogyasztanak az emberek. A Milkybar Wowsomes a Nestlé első olyan terméke volt, ami reagált erre a jelenségre. Egyes iparági szakértők az újdonság piaci bevezetésekor úgy gondolták, hogy az áttörést hoz a csökkentett cukortartalmú édességek körében.

Stefano Agostini a Nestlé egyik vezetője például arról beszélt, hogy a Milkybar Wowsomes lehetővé teszi a szülőknek gyermekeik egészségesebb életre szoktatását, hiszen egyszerre adhatnak nekik finomságot és kevesebb cukrot. Szerinte ezzel cége hozzájárult ahhoz, hogy az berek egészségesebben éljenek a jövőben. A bukás nyomán most arról tájékoztatott a cég, hogy új módszeren dolgoznak a kisebb cukortartalmú édességek előállítására.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.02.17 21:04

Kádár elvtárs is azt mondta a krumplileves az legyen krumplileves. A csokoládé is legyen csokoládé.
Ha valakinek túl édes a csokoládé az válassza az étcsokoládét. Abban kevesebb a cukor.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html