Hiába robbannak a telefonok - megy a Samsung szekere

A Samsung Electronics működési eredménye a vártnál nagyobb emelkedést ért el a az idei harmadik negyedévben, mert a chip- és display-eladások növekedése ellensúlyozta az egyik mobiltelefon modelljének visszahívása miatt jelentkező veszteségeket.
MTI-Eco, 2016. október 7. péntek, 08:27
Fotó: Reuters

A dél-koreai cég pénteken közölt előzetes adatai szerint a működési eredmény 5,6 százalékkal 7800 milliárd wonra (7 milliárd dollár) emelkedett. Szakértők gyengébb eredményt, a tavalyi harmadik negyedévivel megegyező, 7400 milliárd won nyereséget vártak.

A Samsung valamikor október végén közli végleges negyedéves adatait, addig arról sem hoz nyilvánosságra semmit, hogy mekkora összeget emésztett fel a Galaxy Note 7 maroktelefonok visszahívása. Az akkumulátor-túlmelegedés okozta tűzesetek miatt volt kénytelen a Samsung visszahívni a cég mobiltelefon-üzletágának új zászlóshajóját.

A Samsung előzetes számításai szerint a negyedéves bevétele 5,2 százalékkal 49 ezer milliárd wonra (43,9 milliárd dollárra) csökkent. A szakértői várakozásokban magasabb, 51 ezer milliárd won bevétel szerepelt.

HOZZÁSZÓLÁSOK