Hiába várják a befektetők a nagy bejelentést

Egyre csökken a különbség a világ jelenleg legértékesebb, tőzsdén jegyzett két óriásvállalata között: az Apple és kihívója, a Google anyacégének számító Alphabet tegnap este még 23 milliárd dollárnyira volt egymástól, de az üldöző beljebb kerülhet, ha a most esedékes negyedéves gyorsjelentésére jól reagálnak a befektetők - írja a vg.hu
Napi.hu, 2016. február 2. kedd, 08:31
Fotó: Reuters

A portál szerint ellentétes irányban mozog jó ideje az Apple és a Google. Az iPhone gyártója épp az okostelefon-piac kifulladását szenvedi meg, s noha az évzáró negyedévben újabb rekordokat szárnyalt túl a technológiai cég, a gyenge kilátások miatt részvényei tovább gyengültek. Tavaly az Apple 18,1 százalékot veszített az értékéből, különösen az utolsó három hónap 19,2 százalékos zuhanása volt lélekölő befektetői szemszögből. A részvényesek egyelőre hiába várják az újabb, a profitnak lökést adó piacütő innováció bejelentését, az 540 milliárd dolláros cégérték inkább olvadni, mintsem növekedni fog a következő időszakban.

Ezzel szemben az Alphabet alaposan belehúzott, tavaly 48 százalékkal acélozta meg értékét, miközben az irányadó S&P 500-as index 5 százalékot gyengült. Hasonló jelenet játszódott le az utóbbi három hónapban is, az Alphabet 2 százalékos erősödésével szemben az index 7,5 százalékot veszített. Az Alphabet az utóbbi két negyedévben rendre túllőtt az elemzők nyereségvárakozásain, és sokak szerint ezt a jó szokását ezúttal is megőrzi.

HOZZÁSZÓLÁSOK