Hiánycikk lesz a portugál tintahal

Csütörtökön a portugál halászok is csatlakoztak azoknak a munkavállalóknak az egyre népesebbé váló táborához, akik tiltakozó akciókat szerveznek a magas üzemanyag árak miatt.
NAPI Online, 2008. május 29. csütörtök, 17:08
Fotó:

A halászok szakmai szövetsége jelezte, péntektől határozatlan ideig nem veszik fel a munkát. A spanyol halászok szövetsége hasonló okból szervezett tiltakozó akciót péntekre, és péntektől sztrájkolnak az olasz halászok is. Francia kollégáik már legalább két hete kikötői blokádokkal adnak nyomatékot a benzinár csökkentésére irányuló követeléseiknek. Csütörtökön csatlakoztak hozzájuk gazdák is, akik három nagy benzintároló köré vontak blokádot.

Európa-szerte egyre több szakma képviselői fejezik ki nemtetszésüket a drága üzemanyag miatt: kedden minden eddiginél nagyobb tiltakozó felvonulást szerveztek kedden Angliában és Walesben a kamionosok. Emiatt már a kormányzó Munkáspárt képviselői is azonnali adócsökkentéseket, illetve a tervezett útadóemelések törlését követelik.

Szerdán több száz teherautósofőr tüntetett Bulgáriában országszerte azért, hogy elérje az üzemanyagadó visszatérítését, illetve a kormány támogatását az egyre magasabb benzinárak miatt.

HOZZÁSZÓLÁSOK