Hirtelen távozik a biztosítóóriás vezére

A Generali rendbetétele után távozik vezérigazgatói székéből Mari Greco. Az olasz biztosítócsoport vezére a versenytárs Zurich Insurance élén folytatja - írja a Financial Times.
portfolio.hu, 2016. január 27. szerda, 08:51
Fotó: Reuters

Greco közölte a Generali igazgatóságával, hogy nem kíván egy újabb vezérigazgatói ciklusra a Generali élén maradni, amikor áprilisban lejár a mandátuma. A biztosító többnyire sikeres átalakításon van túl: csökkentek a működési költségek, eszközök eladásával erősödött a tőkehelyzet, valamint külső szakemberek érkezésével frissült a menedzsment.

Mindezt a részvényesek Greco hároméves vezérigazgatói tevékenysége alatt több mint 50 százalékos árfolyam-emelkedéssel díjaztak. Feszültséget szülhetett azonban a biztosítón belül, hogy Greco 15 százalékos csökkentést tervezett a biztosító alkalmazotti létszámában, és sokan vezetői stílusát is kifogásolták.

Kedden a vezérigazgató távozásáról szóló hírek megjelenése után 3,2 százalékot estek a Generali részvényei, vagyis erre az egy hírre 718 millió euróval csökkent a Generali piaci kapitalizációja. A biztosítóvezér korábban 2012-ig öt évig már dolgozott új munkahelyén, a Zurich Insurance-nél.

A Generalinak, illetve legnagyobb részvényesének, a Mediobancának állítólag egyelőre nincs jelöltje a vezérigazgatói székbe, de úgy tudni, házon belülről szeretnék betölteni a pozícióit.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK