Bajban van a horvát nemzeti légitársaság

A Croatia Airlines vezetője szerint a légitársaságnak 33 millió euró plusz forrásra lenne szüksége, hogy beindíthassa a fejlesztéseket, különben az üzemméret folyamatosan csökkenni fog - írja az Airportal.
Szász Péter, 2019. február 26. kedd, 18:09
Fotó: Napi.hu - Croatia Airlines

Jasmin Bajiæ az Ex-Yu Aviation hírportálnak nyilatkozva ezt annak kapcsán mondta, hogy a kormány újra elindította a társaság privatizációját.

"A helyzet nem jó, mert nem tudunk növekedni. Szükségünk van egy beruházási ciklusra és az ehhez szükséges tőkére" - idézi a portál a vezetőt.

Kiemelte, hogy a Croatia Airlines nem megy csődbe, ha nem sikerül finanszírozó partner találnia, de ebben az esetben kénytelenek lennének járatok beszüntetni, és csökkenteni az üzemméretet.

Szerinte a horvát nemzeti légitársaság legnagyobb problémája az a veszteség, amelyet az elmúlt évek téli menetrendi időszakában felhalmoz. Különös módon pont akkor veszteségesek, amikor kisebb a verseny, ugyanakkor a társaság nyáron szállítja el utasai felét. Az üzemméretből fakadóan drágábban jutnak csak kerozinhoz, géphez és karbantartáshoz, mint a nagyobb versenytársaik.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.02.26 18:25

Amikor a European Coastal Airlines befektetett náluk, akkor rövid időn belül elkaszálták. Akkor egyék meg, amit főztek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html