Csak a chicagói O'Hare nemzetközi repülőtéren 730 járat indítását, illetve fogadását törölték, míg a város Midway légi kikötőjében 265 járat esett ki - jelentette a chicagói repülésügyi hatóság. A michigani Detroit sem úszta meg a hózivatart, a város nemzetközi repülőterén 230, belföldi repülőterén pedig mintegy 100 járatot kellet törölni.

Az American, United, Delta és a Southwest légitársaságok figyelmeztették utasaikat, hogy további járattörlésekre is számíthatnak Minnesota, Michigan, Wisconsin, Illinois, Indiana és Ohio szövetségi államokban.

A meteorológusok előrejelzései szerint további bőséges hóesés várható Illinois állam északi részében, Chicago térségében. Rahm Emanuel polgármester még csütörtök esti sajtótájékoztatóján figyelmeztette a lakosságot, hogy az utóbbi telek legerősebb havazására lehet számítani, ami a hétvégén is folytatódni fog.

Az időjárási viszontagságokra tekintettel iskolaszünetet rendeltek el pénteken Chicagóban, ahol akár 30 centiméteres hótakaró is várható, míg Detroitban 15-23 centiméter. A CNN amerikai hírtelevízió szerint 1884 óta mindössze kilenc alkalommal volt Chicagóban 30 centimétert is meghaladó hótakaró.