A német érdekképviselet (VC) közleménye szerint a 24 órás sztrájk péntek hajnalban 03.01-kor kezdődik, és érintheti valamennyi Németországból induló járatot.

Hangsúlyozták: a munkaadót terheli a felelősség azért, hogy sztrájkhoz vezet a fizetésekről és a munkakörülményekről folytatott egyeztetés, mert a cég vezetősége kizár minden olyan intézkedést, amely a személyi jellegű költségek emelkedéséhez vezet.

Az öt ország Ryanair-bázisait érintő akció az 1984-ben alapított vállalat történetének legnagyobb szabású sztrájkja - mutattak rá német hírportálok.

A társaság pilótáit tömörítő holland szakszervezet (VNV) azután jelentette be, hogy csatlakoznak a munkabeszüntetéshez, miután a Ryanair azt közölte, csütörtökön bírósághoz fordul annak érdekében, hogy megakadályozza az esetleges nyári sztrájkokat - írta az MTI.

A légitársaság szerdán közölte, a VC sztrájkja miatt 250 járatot törölnek a péntekre tervezett több mint 2400 járatból. Az utasokat legkésőbb csütörtök délutánig értesítik, a jegy árát visszafizetik vagy kérésre módosítják a foglalást.