Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vodafone bevételei tovább csökkentek a második negyedévben, a visszaesés 4,9 százalékos volt, Észak- és Közép-Európában 4,9 százalékkal, Dél-Európában 15,5 százalékkal esett a bevétel, az egyéb régiókban 5,7 százalékos volt a növekedés. Az elemzők alacsonyabb, csupán 4,6 százalékos bevételcsökkenésre számítottak.

A vállalat az első félévben 22 milliárd font árbevételt ért el, ez 3,2 százalékos organikus visszaesést jelent, az akvizíciókkal együtt azonban összességében 1,2 százalékos a bővülés. Az EBITDA az első félévben 4,1 százalékkal 6,6 milliárd fontra csökkent.

A Vodafone a negyedévben a negyedik generációs mobilhálózat kiépítésére és a Vodafone Red ügyfélbázis kiépítésére fókuszált, a 4G szolgáltatás most már a vállalat 14 piacán érhető el, a Vodafone Red ügyfelek száma pedig eléri a 7,5 milliót. A társaság összesen 411,5 millió mobil előfizetéssel rendelkezett a negyedév végén, Magyarországon 2,6 milliós az ügyféltábor.

A menedzsment továbbra is tartja a teljes pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését, az operatív profit 5 milliárd font körül alakulhat, a szabad cash flow pedig a 4,5-5 milliárd font közötti sávban alakulhat.

A menedzsment a gyorsjelentésben említést tesz az amerikai üzletág eladásáról is, a 130 milliárd dolláros vételárból a társaság 84 milliárd dollárt juttat a részvényeseknek.

Az egy részvényre jutó eredmény 2,6 százalékkal 7,85 penny-re csökkent, a menedzsment ez alapján 3,53p negyedéves osztalék kifizetése mellett döntött, ez 8 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

A vártnál gyengébb számok hatására a Vodafone részvények árfolyama közel 1 százalékot esett.