A nemzetközi szállásközvetítő startup, 2020 és 2028 között összesen öt olimpiát - közte a párizsit -, illetve paralimpiát támogatja. A szponzoráció összegét nem hozták nyilvánosságra a felek, de sajtó 500 millió dolláros ((mintegy bő 150 milliárd forint)) támogatásról tud - írta a portál.

Thomas Bach, a NOB elnöke szerint "ez az innovatív partnerség belesimul a stratégiánkba. A sporteseményt szeretnénk fenntarthatóbbá és olcsóbbá tenni a rendezőknek azzal, hogy így megspórolnak szállodaberuházásokat."

Az olimpiai falu felépítése helyett a sportolóknak is szolgáltathat szállást az amerikai cég. És azzal is számolhat, hogy a rendező városokba érkező turisták egy jó részét a saját platformjára terelheti.

Az Airbnb - egyedi szponzorként - támogatta a 2016-os riói nyári, és a 2018-as pjongcsangi téli olimpiát. A platform a riói játékokra 257 szállodának megfelelő kapacitást nyújtott, és 30 millió dolláros bevételt generált. Mintegy 3,5 milliárd dollárnyi készpénzállományon ül a vállalat, amely 2020-ban várhatóan tőzsdére lép.