Az American Airlines nagy felhajtással reklámozza lengyelországi járatait, ám úgy tűnik, nem egészen van tisztában azzal, hova is repülnek repülőgépei - írta a gazeta.pl. Azt történt, hogy nemes egyszerűséggel összetévesztették Krakkót Gdanskkal.

Új járatukat 2019 májusában indították Chicagóból Krakkóba, ám az utazási lehetőségét Gdansk képével illusztrálták, amely hatalmas plakátokon jelent meg az Egyesült Államokban. A hibát egy twitterfelhasználó vette észre, aki fényképet készített a chicagói O'Hare repülőtértől nem messze található hirdetésről.

A reklámszöveg szerint "Nonstop Krakkóba", mellette egy Gdanskban készült fotó, amit a LoveKraków.pl portálon megjelent interjú szerint a város vezetése nem fog szó nélkül hagyni. Felvették a kapcsolatot a New Yorkban működő lengyel turisztikai ügynökséggel. Kissé nehezményezik, hogy az amerikai légitársaságot ellátták kiváló krakkói fotókkal, mégis összecserélték a két lengyel várost.

Az American Airlinesnak nem ez az első tévedése Krakkóval kapcsolatban. Augusztusban a várost a társaság mint vodkaivó helyet reklámozta, ami ellen az önkormányzat levélben tiltakozott. Egy hónappal később az American Airlines elnézést kért a reklámért.