Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KMV és a PepsiCo. megállapodott a szerb ásványvíz- és üdítőital-gyártó Knjaz Milos részvényeinek közös vállalkozáson keresztül történő 100 százalékos felvásárlásában. A most bejelentett tranzakció magában foglalja a Knjaz Milos gyártási eszközeinek értékesítését Szerbiában, valamint a Knjaz Milos, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto és számos további márka átadását. A felvásárlás Szerbiában és Montenegróban az illetékes versenyjogi hatóságok jóváhagyására vár és előreláthatólag 2019 harmadik negyedévében zárul le - olvasható a társaság közleményében.

A szerbiai Arandelovac-i székhelyű, több mint 200 éves múltra visszatekintő Knjaz Milos a szerb piac egyik legnagyobb ásványvíz-, üdítő- és energiaital-gyártója. A PepsiCo és a KMV stabil üzleti kapcsolatokkal rendelkezik Közép-Európában. A KMV a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Szlovákiában és Bulgáriában a PepsiCo italok portfóliójának gyártója és forgalmazója, valamint Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon a PepsiCo snack portfólió forgalmazója

A KMV-csoport a világ több mint 200 országában működő globális élelmiszer- és italgyártó cég folytatja az európai felvásárlásokat. 2008 óta 100 százalékos tulajdonosa az osztrák Walduelle Kobersdorf vállalatnak. 2015-ben a Szentkirályi ásványvizet piacvezetővé emelő Balogh Leventével létrehozott közös vállalat tulajdonába került a magyarországi palackozott ásványvíz két vezető gyártója, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft.

A két üzletember 2018-ban felvásárolta a Pepsi termékek magyarországi gyártásával és forgalmazásával foglalkozó céget, idén pedig létrehozták a Szentkirályi Magyarországot. 2017-ben a KMV Csoport megvásárolta a Quadrant Beverages JSC-t, a PepsiCo üdítőitalok hivatalos bolgár gyártóját, majd 2018-ban megszerezte a PepsiCo cseh és szlovák licenszeit és érdekeltségeit. A Knjaz Milos - szerb piacvezető 200 éves hagyományokkal Az Arandelovacban székhellyel rendelkező Knjaz Milos gyökerei 1811-ig nyúlnak vissza és a volt Jugoszlávia területének piacvezető ásványvízgyártója.