Nem számít hanyadik évet taposod egy felsőoktatási intézményben és még az sem, hogy milyen szakon tanulsz, csak a fontos, hogy szorgalmas, ambiciózus legyél és keresd a kihívásokat. Ezzel a szöveggel vezeti fel gyakornoki programját Lengyelországban a Lidl a gazeta.pl tudósítása szerint. Az áruházlánc komoly fizetést, havi bruttó 3 ezer zlotyt (230 ezer forint) fizet és három hónapos gyakorlati szerződést köt a jelentkezőkkel.

Aki bekerül a programba, az lehetőséget kap, hogy együtt dolgozzon a német cég legjobb szakembereivel, tanuljon tőlük, ráadásul a felügyeletük alatt, a segítségükkel saját szerzői terveiket is megvalósíthatják. Ehhez egy idősebb mentor segítségét is igénybe vehetik.

A három hónap alatt a diákgyakornokokkal megismertetik a vállalat eladási rendszerét és logisztikai folyamatait. Dolgozhatnak egy kiválasztott osztályon - ezen próbálkozhatnak meg saját projektjük megvalósításával. A toborzás március 25-ig tart, a gyakorlat július 2-án kezdődik.

A Work Service munkaerő-közvetítő adataiból kiderül, hogy a lengyel cégek 50,5 százaléka munkaerőhiánnyal küzd, a vállalatok hat százaléka felsőfokú végzettségű dolgozókat sem talál. A cégek legnagyobb része fizetésemeléssel próbálja vonzóvá tenni munkaköreit, negyedük azt is bevallja, hogy Ukrajnában keres munkaerőt.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu.