Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Samsung mesterséges intelligencia fejlesztésében jártas szakemberek toborzásával és a következő generációs, 5G mobil hálózati készülékek és berendezések fejlesztésével kíván vezető szerepet biztosítani magának a jövő autóiparában - írja az MTI.

Az előző három évben invesztált összeget hat százalékkal meghaladó 22 milliárd dolláros, azaz 25 ezer milliárd vonos technológiai fejlesztési program része annak az összesen 180 ezer milliárd vonos munkahely-teremtési és beruházási tervnek, amellyel a Samsung új növekedési területekre, többek között mesterséges intelligenciára és biotechnológiára kívánja áthelyezni profiljának a súlypontját a leszálló ágba jutott félvezető ipari és okostelefon üzletágairól. (Ömlik a tőke a fintech cégekbe.)

A beruházási keretösszegből 130 ezer milliárd vont tervez a Samsung Dél-Koreában felhasználni, ami tervei szerint 40 ezer új munkahely létesítését is jelenti.

A Samsung szerdai bejelentése több mint öt százalékkal emelte meg a Samsung BioLogics gyógyszeripari konszern részvényének árfolyamát, az informatikai szolgáltató üzletág, a Samsung SDS részvényének az árfolyama pedig öt százalékkal erősödött. A Samsung Electronics részvényének árfolyama nem változott.