Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A saját stranddal, 193 szállodai szobával és 15 lakosztállyal rendelkező, korábban Hotel Auróraként működő szálloda megszerzése fontos lépés a lánc térségi szálláskínálatának erősítésében, hiszen a Balaton környéki településeken, Hévízen és Tapolcán a Hunguest Hotels már 3 saját tulajdonú egységet is működtet.

Hülvely István, a társaság vezérigazgatója közölte: a szállodalánc erős kínálattal rendelkezik az észak- és nyugat-balatoni régióban, de közvetlen vízparti szállodát hosszú idő után csak most tudott ismét az értékesítési hálózatába vonni. A megkötött szerződés a vállalat középtávú stratégiáját is szolgálja, a Hunguest a meglévő és eredményes vidéki egységei vonzáskörzetében szeretné bővíteni kínálatát. A Balatonalmádi központjában, közvetlenül a vízparton fekvő hotel novembertől Hunguest Hotel Bál Resort néven elérhető a lánc értékesítési kínálatában és online szállásfoglaló rendszerében. A szálloda igazgatójának a 15 éves szakmai múlttal rendelkező Joós Adélt nevezték ki.

Korábban a Konzum Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) bejelentette, a szükséges versenyhatósági hozzájárulást követően leányvállalata, a KZBF Invest Kft., valamint a tőzsdei társaság kezelésébe tartozó Konzum PE Magántőkealap társaságai megszerezték a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. tulajdonosi és irányítási jogait. A Konzum 90 százalékos tulajdonában álló KZBF Invest Vagyonkezelő Kft. megvásárolta a 12,48 milliárd forint jegyzett tőkéjű Hunguest 32,059 százaléknyi részvénycsomagját a Révai Print Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.-től. A tranzakcióval 14 belföldi szálloda, a Hunguest márkanév és védjegyhasználathoz kapcsolódó franchise jogok is a Konzum-csoport érdekeltségébe kerültek. Az adásvétel nem érintette a magyarországi szállodák közül a szegedi Forrást és a lillafüredi Hotel Palotát, továbbá a montenegrói Sun Resort és az ausztriai Heiligenblut hoteleket, melyek a Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető Kft.-n keresztül Leisztinger Tamás érdekeltségében maradtak. Ezek az egységek a tulajdonosváltástól függetlenül a jövőben is a Hunguest-lánc kötelékében üzemelnek, a szállodavállalat szerződéses partnereiként.

A Hunguest Hotels a Balatonalmádi szállodán kívül további 14 saját tulajdonú és 8 franchise partner szerződéssel működtetett szállodát üzemeltet.