Értesülések szerint a Ford felügyelő bizottsága és Bill Ford elnök elégedetlenek a cég teljesítményével és több meggyőző bizonyítékot szeretnének látni az önállóan navigáló járművek, az elektromos autók és a mobilitási szolgáltatások fejlesztésre fordított összegek megtérülésére.

A Forbes magazin és a New York Times beszámolója szerint a konszern vezetését a Ford autonóm járművek fejlesztésével foglalkozó részlegét irányító James Hackett veheti majd át. A bejelentés még hétfőn megtörténhet - írja az MTI.

A Ford részvényének árfolyama közel negyven százalékkal csökkent azóta, hogy Mark Fields három évvel ezelőtt átvette a vállalat irányítását. A Ford 43 milliárd dolláros piaci tőkeértéke már elmarad a Tesla 51 milliárd dolláros piaci tőkeértéktől. (A magyar kormány térden állva könyörög az amerikai multinak.)

Az amerikai autópiacon az eladások az utóbbi időkben csökkentek, a Ford eredménymutatói pedig elmaradnak a detroiti riválisok mögött.

A tavalyi rekordeladások után csökkenő autópiaci forgalom mind a három nagy amerikai autógyár eredményét hátrányosan érinti, mindegyikük lépéseket kényszerül tenni a veszteség elkerülésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!