Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világ első számű mobiltelefon-gyártója szerdán részleteket is közölt a nagyszabású tervekről, amelyek szerint 4000 alkalmazottat elbocsátanának, további 3000 főt pedig az Accenture technológiai szolgáltató cég kötelékébe irányítanának át.

A Nokia közlése szerint a leépítés elsősorban a finnországi, dániai és brit alkalmazottakat érinti, amelyre azonban idén még nem kell számítani. A lépésekkel a tavalyi 5,65 milliárd euróról 2013-ra 1 milliárd euróval csökkenhetnek az éves, elsősorban k+f költségek.

A Nokia magyarországi gyára nem érintett a globális leépítésekben - tájékoztatta lapunkat Simai Anna, a Nokia Magyarország kommunikációs vezetője.

A Nokia még februárban jelentette be, hogy saját Symbian platformjáról Microsoft szoftverre tér át. Az Accenture átveszi a Nokia Symbian-egységét, és a jövőben a társaság okostelefonjait is támogatja majd - számolt be a Reuters.

A társaság intézkedéseit az okostelefonok piacán folyó öldöklő konkurrenciaharc indokolja elsősorban. Az elmúlt években a finn óriás részesedése meredeken zuhant az okostelefonok szegmensében, az Apple és más gyártók előretörésével párhuzamosan.