Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szlovákiában egyre élesebb kamatversenyt vívnak egymással a pénzügyi szolgáltatók - írta a pozsonyi Új Szó. A legújabb nullás ajánlattal a J&T pénzügyi csoport tulajdonában levő Postabank rukkolt elő, ugyanakkor az mBank például már egy éve kínál egy ehhez hasonló pénzügyi terméket.

Az utóbbitól 350 és 1500 euró közötti összeget igényelhetnek az ügyfelek nullaszázalékos kamattal, egyéves futamidőre. A hitelnyújtási díj a kölcsön összegének két százaléka, azaz legfeljebb 30 euró. A Postabank ugyan csak 600 és 1000 euró közötti összeget kínál nulla kamattal, de nem számol fel hitelnyújtási díjat sem, vagyis az ügyfél egy centtel sem fizet többet, mint amekkora összeget felvett.

Korábban már több banki engedéllyel nem rendelkező gyorshitelező társaság is kínált hitelt nullaszázalékos kamattal, az újdonság az, hogy egyre több bank is errefelé vette az irányt - mondta Maros Ovcarik, a Financny kompas pénzügyi portál igazgatója.

A pénzintézetek a hitelköltségek átvállalásával igyekeznek magukhoz csalogatni az ügyfeleiket, akiknek azután eladhatják hagyományos termékeiket. Az mBank adatai szerint például a nullaszázalékos kamatra ráharapó ügyfeleik több mint fele később a pénzintézet más hiteltermékeit is igénybe vette.