Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalat csütörtökön közzétett éves beszámolója szerint tavaly 3,4 százalékkal 6,237 milliárd euróra nőtt az árbevétel. A digitális (internetes tartalmakhoz köthető) bevételek 670 millió eurót tettek ki, dinamikusan, az előző évhez képest 31,9 százalékkal emelkedtek.

A médiavállalat adó és kamatfizetés, illetve értékcsökkenés előtti (EBITDA) eredménye éves összehasonlításban 3,8 százalékot 1,411 milliárd euróra nőttek. A cég tavalyi adózott eredménye 720 millió euró volt, azaz csaknem 70 millió euróval csökkent az előző évihez képest, főleg a céget terhelő magas adó miatt - írta az MTI.

Az RTL Group az idei évre 2,5-5 százalékos árbevétel-növekedést vár, részben a digitális üzletág várható jó teljesítményére és az RTL németországi működésének kedvező alakulására alapozva.
A vállalat menedzsmentje részvényenként 3,00 euró osztalék kifizetésére tett javaslatot.

A jelenlegi formájában 2000 óta működő, rádió-és televízió-üzemeltető részvénytársaság világszerte több mint 10 ezer főt alkalmaz, portfóliójába tartozik egyebek között a magyar RTL Klub.

A vállalat többségi tulajdonosa (75,1 százalékban) Európa vezető médiacsoportja, a Bertelsmann. Az RTL Group részvénye a frankfurti tőzsdén csütörtökön 2,7 százalékos pluszban, 75,19 eurón zárt.