Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A városháza tájékoztatása szerint az új beruházás 150 munkahelyet teremt a teljes kapacitás elérésekor. Az üzem első lépésben 500 ezer járműhöz biztosít alkatrészt, a közeljövőben évente egymillió jármű kiszolgálását tervezik.

A svájci anyavállalat honlapján közzétett beszámoló szerint a 12 ezer négyzetméter területű létesítményből a közelben fekvő magyarországi és szlovákiai autógyárakat látják el.

Néhány héten belül legyártják az első szőnyegeket egy német, prémium kategóriás autógyár számára, valamint itt készülnek majd egy angol márka elektromos hajtású városi terepjáróinak kerékjárati zajszigetelői.

A komáromi létesítmény a cég hatodik kelet-európai gyára. Csehországban két termelőegységet és egy fejlesztőközpontot üzemeltetnek, két gyáruk van Lengyelországban, egy pedig Oroszországban.

A tőzsdén jegyzett Autoneum AG a nyilvánosan elérhető adatok szerint 25 országban van jelen és csaknem 12 ezer munkavállalót foglalkoztat, a társaság 2017-es nettó árbevétele meghaladta a 2,2 milliárd svájci frankot.