Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német autógyártó európai piaci részesedése februárban éves összehasonlításban 0,7 százalékponttal 23 százalékra csökkent.

A dízelbotrány által érintett Golf és Passat modellek eladása 6,6 százalékkal esett vissza, míg a konszern európai eladásai februárban az ágazati trendekkel ellentétben 1 százalékkal mérséklődtek.

Európában összesen 1,08 millió gépjárművet helyeztek forgalomba februárban, 2,2 százalékkal többet, mint januárban - írta az MTI.

Szerdán tartottak házkutatást a Volkswagen (VW) csoporthoz tartozó Audi német autógyártó társaság ingolstadti központjában és több telephelyén.

A müncheni ügyészség közleménye szerint az eljárás mintegy 80 ezer, az Egyesült Államokban értékesített autóval kapcsolatos, amelyeket a gyanú szerint a károsanyag-kibocsátási értékeket meghamisító berendezéssel szereltek fel.

A VW a legnagyobb európai gépjárműgyártó társaság. A névadó Volkswagen és az Audi mellett a csoporthoz tartozik a Skoda, a Bentley, a Bugatti, a Ducati (motorkerékpár), a Lamborghini, a Man, a Porsche, a Scania, a Seat és a Volkswagen haszonjárművek márka.