Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Opel vezérigazgatói tisztségét 2013 márciusa óta betöltő Karl-Thomas Neumann az igazgatótanács tagja marad, amíg lezárul az autógyár átadása az új tulajdonosnak, a PSA Peugeot-Citroen francia autóipari konszernnek. Az 56 éves Neumann nem indokolta lemondását, mindössze annyit közölt, hogy "nehezen meghozott személyes döntésről" van szó, és bizonyos abban, hogy az Opel még erősebben jön ki a PSA-hoz való közeledésből - írja az MTI.

Az adásvételi ütemterv szerint az Opel az év második felében kerülhet a PSA konszern tulajdonába, legkorábban július 31-én. E határidőig kell teljesülnie a tulajdonosváltás minden előfeltételének, beleértve a versenyfelügyeleti engedélyezést is.

A Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung (FAS) című német lap már a hétvégén megszellőztette a Neumann távozásáról szóló hírt, de úgy tudta, hogy a vezérigazgató június 22-én tájékoztatja döntéséről az Opel felügyelőbizottságát.

A FAS beszámolója szerint Karl-Thomas Neumann jó döntésnek tartja ugyan az egyesülést a PSA konszernnel, aggódik viszont amiatt, hogy a franciák esetleg nem megfelelő súllyal kezelik az elektromos mobilitást.

A Reuters hírügynökség úgy értesült, hogy a Volkswagen visszavenné Karl-Thomas Neumannt és valószínűleg az Audi vezetésével bízná meg. Az Audi vezérigazgatója, Rupert Stadler alatt állítólag "inog a szék" a Volkswagen dízelbotrányának kezelése miatt.  Neumann a Volkswagentől igazolt át 2013-ban az Opelhez.

(Fotó: General Motors)