A Goldman Sachs három éve települt le Lengyelországban. Akkor 35 embert alkalmazott, ám ma már a Warsaw Spire torony ötödik emeletén 600 lengyel dolgozik nekik. És még nincs vége a terjeszkedésnek - írta a gazeta.pl. A nagybank varsói irodájának vezetője, Brent Watson elmondta: az elmúlt fél évben százzal nőtt a létszám és a következő hetekben további 60-70 személy csatlakozik hozzájuk.

Az így kialakuló 675-700-as létszám még nem a vége a bővülésnek: továbbra is keresnek fiatal, kezdő munkatársakat csakúgy, mint tapasztalt szakembereket, akiket akár még más országokból is elcsábítanak. A fiatalok, a friss diplomások közül sokan külföldiek: ukránok, szlovákok vagy indiaiak. A személyzet négyötöde lengyelekből áll.

Az igazgató szerint Varsó remek város, kiváló infrastruktúrával, minden olyan tulajdonsággal, amelyre a banknak szüksége van. Már a nagy költözésekkel járó brexit előtt is itt voltak és ezen nem szándékoznak ezután sem változtatni. Londonnal összehasonlítva a lengyel fővárost az utóbbi még mindig kicsinek látszik, ugyanakkor ezért könnyebb a munkába járás. Az itt dolgozók számos európai nyelven beszélnek, így a cég jól szót érthet az oroszokkal, az olaszokkal, nem csak az angol anyanyelvűekkel.

A fotó forrása: Shutterstock