Az egyik leggazdagabb lengyel, Michal Solowow tulajdonában levő Komfort Üzletek hálózata megvette a román Podnet céget - adta hírül a capital.ro internetes hírportál információja alapján a Business Insider Polska. A vállalat boltjai Proges márkanév alatt lakberendezési termékeket árulnak, így a szintén Romániában terjeszkedő magyar Diego versenytársai.

A tranzakcióra novemberben mondott igent a romániai versenyhivatal, a szerződés értékét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A Podnet Consulting társaság, amelynek tulajdonosai eddig Jean Podila és Radu Pelle voltak, 21 üzlettel rendelkezik Romániában. A bukaresti pénzügyminisztérium adatai szerint a cég 2017-ben 9,6 millió euró forgalmat bonyolított le és 116 alkalmazottja volt. A Komfort hálózathoz Lengyelországban 148 üzlet tartozik, padlólapokat, fapadlókat, szőnyegpadlókat, ajtókat, szőnyegeket kínálnak.

Michal So³owow - aki idén a 100 leggazdagabb lengyelt felsoroló Forbes-listán a második helyen áll - Romániában már tulajdonosa egy laminált padlólapokat gyártó cégnek. Vagyonát több mint 11,4 milliárd zlotyra teszik. (Ez 860 milliárd forint, ami több mint kétszerese a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb listáját vezető Csányi Sándor OTP-vezér becsült vagyonának.)