Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A történelmi mélyponton lévő csehországi munkanélküliségnek nagyon szokatlan mellékhatásai vannak - derül ki a Radio Praha cikkéből. Az Aktualné hírportál körkérdéséből kiderült, hogy a vállalatok időnként elnézik alkalmazottaiknak, hogy részegen vagy bedrogozva "dolgoznak". Attól tartanak ugyanis, hogy ha kirúgnák őket, nem találnának mást a helyükre.

A cégek belső szabályzatai lehetővé tennék, hogy a munkaidőben alkoholizáló vagy drogozó munkatársaknak azonnal ajtót mutassanak, ám egyre több főnök huny szemet efelett - derült ki számos alsó és középvezető megkérdezése alapján. A fiatalabbak drogtesztjei egyre ritkábbak, és rendszeresen előfordul, hogy a főnökök az ellenőrzések előtt szólnak problémásabb beosztottaiknak, hogy maradjanak otthon.

Egy raktári dolgozó elmondta az Aktualné újságíróinak, hogy munkahelyén rendszeres a rum, a vodka és a sör fogyasztása műanyagpalackokból. A legnépszerűbb kábítószerek a marihuána és az metamfetaminok. A sajtóorgánum vizsgálatából az is kiderült, hogy a felső vezetők körében is jelentkezik a munkahelyi alkoholfogyasztás problémája.