Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vállalatra és több másik gyorsétteremláncra is egyre nagyobb nyomás nehezedik a vásárlók és a környezetvédő aktivisták részéről, akik a környezetszennyező műanyag szívószálak lecserélését szorgalmazzák. Az óceánba kerülve ugyanis ezek a műanyagok komoly fenyegetést jelentenek a tengeri teknősökre, madarakra és egyéb élőlényekre.

A papír szívószálak ezzel szemben lebomlanak a természetben. Pénteki bejelentésében a McDonald's nem részletezte, hogy milyen típusú szívószálat fog tesztelni az Egyesült Államokban, csupán annyit árult el, hogy egy "fenntartható megoldásról" van szó, amelyet még idén bevezetnek néhány étteremben - írta az atv.hu az MTI híre alapján.

A cégnek több mint 14 ezer étterme működik az Egyesült Államokban, míg az Egyesült Királyságban és Írországban mintegy 1360. Utóbbiakból idén szeptembertől kezdi kivonni a műanyag szívószálakat és a tervek szerint 2019-ben végeznek a teljes átállással. A cég ugyancsak alternatív megoldásokat akar tesztelni a franciaországi, svédországi és norvégiai éttermeiben.

A kép forrása: Shutterstock