Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nestlé tavaly 3,0 százalékos organikus növekedési ütemet ért el, ez jelentős erősödés az előző évi, rekordalacsony 2,4 százalékhoz képest. A negyedik negyedévben 3,7 százalékra nőtt az organikus növekedési ütem, meghaladta a Reuters hírügynökség által elemzők körében végzett felmérés 3,5 százalékos átlagát.

A 2019-es évre 3-5 százalékos növekedésre számít a Nestlé.

A vállalat árbevétele tavaly 2,1 százalékkal 91,4 milliárd frankra kúszott fel, éves nettó nyeresége pedig 42 százalékkal 10,02 milliárd svájci frankra emelkedett, de alatta maradt az elemzői előrejelzések 11,5 milliárd frankos átlagának. A nyereséget egyszeri tételek emelték meg.

A cég igazgatótanácsa 2,45 frankos éves osztalékra tett javaslatot, ami 10 centime-mal haladja meg az előző évi 2,35 frankot.

A Nestlé részvénye 1,59 százalékos pluszban, 88,06 frankon zárt a zürichi tőzsdén csütörtökön. Egy évvel korábbi értékéhez képest közel 14 százalékot emelkedett az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!