Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egykori cégvezért tavaly novemberben tartóztatták le Tokióban pénzügyi visszaélések vádjával. A vizsgálati fogság alatt még két alkalommal rendelték el letartóztatását újabb vádakkal. A francia állampolgárságú Carlos Ghosnt március elején szigorú mozgás- és nyilatkozati korlátozások mellett óvadék ellenében feltételesen szabadlábra helyezték, de alig egy hónapra rá, újabb vádakkal ismét letartóztatták.

Az autóipar egykori titánját, "a Nissan megmentőjét" több bűncselekménnyel vádolják Japánban. Kettő azzal függ össze, hogy a valósnál jóval kevesebb javadalmazást tüntetett fel nyolc éven át a Nissan jelentéseiben, a harmadik pedig arra vonatkozik, hogy privát vagyonkezelő cégének veszteségeit a Nissannal számoltatta el. Ha bűnösnek találják, akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhatnak a 65 éves üzletemberre. Legutóbb pedig az ügyészség a Nissan egy ománi márkakereskedőjének juttatott kifizetéseivel kapcsolatban emelt vádat annak gyanúval, hogy az összeg egy részét személyes célokra a Ghosn család egyik tagjának vállalatához irányították át.

Az ügyészség fellebbezést nyújthat be a tokiói kerületi bíróság döntése ellen, hogy ismét óvadék ellenében szabadlábra helyezték a bukott cégvezért.