Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dél-koreai vállalat csütörtökön azt közölte, hogy az adózott eredménye 318 milliárd won (283 millió dollár, 100 won=231,07 forint) lett, ami némileg kedvezőbb adat az elemzők által vártnál. Az LG Electronics ezzel már a harmadik egymást követő negyedévet zárta profittal, miután előzőleg két negyedévben veszteséges volt.

A cég negyedéves bevétele éves összevetésben 15 százalékkal 15,2 ezer milliárd wonra emelkedett, míg az üzemi eredménye 82 százalékkal 516 milliárd wonra javult. (Növelte negyedéves eladásait a PSA.)

A dél-koreai cég mobilüzletága veszteséges volt a negyedévben, részben azért, mert drágultak a készülékek alkatrészei - írja az MTI.

Az ágazat 375 milliárd won (334 millió dollár) veszteséget termelt a szeptember végével záródott három hónapban, az ágazati működési veszteség pedig csaknem megháromszorozódott az előző negyedévhez képest a chipek és más alkatrészek drágulása miatt.

Az LG Electronics, Inc. szórakoztató elektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai cikkeket gyártó dél-koreai konszern világszerte csaknem 83 ezer alkalmazottat foglalkoztat.