A BNP Paribas bevétele a harmadik negyedévben 1,8 százalékkal 10,39 milliárd euróra csökkent, a forgalom így elmaradt a 10,6 milliárd eurós elemzői várakozásoktól - írja az MTI.

A nettó nyereség 2,04 milliárd euró lett, nyolc százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál és magasabb az átlagosan 1,9 milliárd eurós elemzői várakozásoknál. A nyereséget az indiai SBI Life biztosító társaságban tartott részesedés értékesítése dobta meg. Rontotta viszont a török TEB Banknál a líra 20 százalékos árfolyamcsökkenése miatt végrehajtott 172 millió eurós értékleírás. (Változást sürget a bankszektorban az EB.)

A BNP Paribas az év elején indított megtakarítási programjával a negyedév folyamán 6,2 százalékkal csökkentette működési költségeit.

A fix hozamú értékpapír üzletág forgalma a BNP Paribas banknál 26 százalékkal csökkent, nagyobb mértékben az amerikai bankoknál bekövetkezett átlagosan 22 százalékos csökkenésnél, de kevésbé az európai nagybankok, mint az UBS, a Deutsche Bank vagy a Barclays átlagosan 30 százalékos forgalomcsökkenésénél.