A vártnál jóval kisebb veszteséggel zárta 2012 negyedik negyedévét az Intesa Sanpaolo: a legnagyobb olasz lakossági bank 83 millió euró mínuszról számolt be, szemben a Reuters 169 milliós elemzői konszenzusával. A veszteséget főleg a Telecom Italia-részesedés értékének csökkenése, illetve a kamatjövedelmek apadása magyarázza.

Az év egészét 1,605 milliárd euró nettó profittal zárta a Magyarországon az CIB Bank tulajdonosaként jelenlevő pénzintézet, a rossz hitelekre képzett tartalék az előző évhez képest 11 százalékkal 4,7 milliárd euróra nőtt. (Az éves eredményt nehéz összehasonlítani a 2011-essel: tavalyelőtt 8,19 milliárdos mínuszt mutatott a mérleg, miután a bank eurómilliárdokat írt le különféle goodwilljeiből, hogy rendbe szedje az eurózóna adósságválságában megtépázódott mérlegét.) A bank tőkehelyzetének szilárdságát tükröző Tier 1 tőkemegfelelési mutató 110 bázisponttal 11,2 százalékra emelkedett.

Az Intesa sajtóközleménye nem részletezi külön az egyes leányvállalatok eredményeit, csak a külföldi érdekeltségeket összefogó divízióét. Az adózott eredménynél itt megjegyzik: a divízió 190 milliós negatívuma 442 milliós többlet volna, ha figyelmen kívül hagynák az ukrajnai és a magyarországi érdekeltségek eredményeit.