A Burger King azt kezdeményezte legnagyobb versenytársánál, hogy kreáljanak egy hibridet a két lánc legismertebb termékéből, a Whopperből és a Big Macből, majd egy egy napra nyitva tartó atlantai pop up étteremben árusítsák azt - írta a Bloomberg. A szeptember 21-én, a világbéke napján árusított McWhopperekből befolyó profitot egy, a világbékéért küzdő szervezet kapná meg. A Burger King senior alelnöke szerint komolyan gondolják a kezdeményezést - vagyis a burgerháború-tűzszünetet - és csodálatos volna, ha a McDonald's rábólintana.

A kihívásra a McDonald's vezérigazgatója a Facebookon konkrétan nem mondott nemet, de a szavaiból nem süt a lelkesedés a terv iránt. Úgy reagált, hogy tetszik nekik a kezdeményezés, de még nagyobbat is guríthatnának, egy értelmesebb globális kezdeményezés keretében. Hozzátette: háborúról szó sincs, pusztán barátságos üzleti versenyről, ami nem hasonlítható össze az igazi háborúk okozta fájdalommal és szenvedéssel, illetve nyílt levél helyett legközelebb egy szimpla telefonhívás is megtenné.

A Burger King már el is indította a kezdeményezés honlapját, a mcwhopper.com-on megtalálható a McDonald's-főnök reagálása alapján csak tervek szintjén maradó szendvics összetétele is. Hat összetevő - köztük a különleges szósz, a marhahúspogácsa és a sajt - a Big Mactől, hat pedig - köztük a tűzön grillezett zsömle, a hagyma és a savanyúságok - a Whopperből származhatott volna. Nem csak a burger, de az alkalmazottak egyenruhája és az étel csomagolása is hibrid lett volna a Burger King kezdeményezése alapján.