Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A társaság honlapján szerdán közöltek szerint 2018-ban hétre emelik a lutoni bázison lévő repülőgépek számát, és hetente 10 ezer új székkel, valamint 28 járattal bővítik majd a kínálatot. A pontos célállomások listáját később hozzák nyilvánosságra. Ez a fejlesztés 18 százalékos kapacitásbővítést jelent.

A Monarch Airlines október elején ment csődbe, a társaságot azóta a KPMG kirendelt munkatársai irányítják. A repülőtéri üzemhez elengedhetetlen résidőkről a brit fellebbviteli bíróság a múlt héten döntött, mivel ezek eladhatósága vitás volt. Végül a bírák úgy döntöttek, eladhatja őket a csődbe ment légitársaság. A London-Gatwick repülőtéri résidőket a British Airways anyavállalata, az International Airlines Group szerezte meg.

Légiipari szakértők szerint a Monarch résidőinek értéke 60 millió font.

Mi az a résidő?

A résidő egy jogot jelent, amelynek alapján a légitársaság repülőgépei adott időpontban le- és felszállhatnak az adott repülőtéren, és a két manőver között használhatják a repülőtér infrastruktúráját.

A Wizz Air októberben jelentette be, hogy brit üzemelési engedélyt kért, és jövő tavasztól már járatokat üzemeltetne a szigetországi engedélyek birtokában.